Читај ми!

Русија не одустаје од регулисања цене гаса

Москва критикује Трећи енергетски пакет прописа ЕУ о либерализацији тржишта електричне енергије и природног гаса. Путин тражи да се испоштује право Русије на регулисање цена гаса на унутрашњем тржишту.

Једно од важних питања о којима Русија прегорава на међународном плану је право на регулисање цена гаса на унутрашњем тржишту, саопштио је председник Русије Владимир Путин.

Према Путиновим речима, Русија у оквиру прикључења Светској трговинској организацији (СТО) није преузела обавезу да одустане од важећег механизма за утврђивање цена гаса на домаћем тржишту.

Након разговора са председником Европске комисије Жозеом Мануелом Барозом у Бриселу, председник Русије је указао да је регулисање цена на домаћем тржишту једно од тема дискусије.

Како тврди председник Путин, званична Москва сматра да ЕУ са различитих позиција разматра питања о регулисању унутрашњих цена гаса када се ради о ценама у неким европским земљама и када је реч о Русији.

"Такав приступ се не примењује према нашим европским партнерима, на пример, према Норвешкој. Не разумемо чему селективна примена за Русију", рекао је Путин.

Путин је нагласио да Москва и даље има критички став према Трећем енергетском пакету прописа ЕУ о либерализацији тржишта електричне енергије и природног гаса, те сматра да не треба погоршавати услове за реализацију важећих споразума о испорукама руског гаса.

"Примена Трећег енергетског пакета је неприхватљива, нарочито када је реч о оним споразумима који су закључени пре него што су га наши европски партнери усвојили'', каже Путин.

Према његовим речима, Русија не тражи никакве повластице и очекује да ће се пронаћи добро решење, како би се испоштовала права и споразуми које су постигле руске компаније.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи