Читај ми!

Убијени нападачи на аеродром у Пешевару

После напада на аеродром у Пешавару, у којем су страдале четири особе, а 40 повређене убијено пет талибана који су преузели одговорност за тај напад. У обрачуну с талибанима погинуо један полицајац, а један је рањен.

У акцији пакистанских снага безбедности против групе талибана који су јуче извели напад на аеродром у Пешавару убијено је свих пет побуњеника који су се крили у оближњем селу, саопштили су званичници.

Тројицу побуњеника убиле су безбедносне снаге када су покушали да побегну, а двојица су се разнела експлозивом када су снаге ушле у кућу.

Побуњеници, пореклом из Узбекистана, крили су се у недовршеној кући у селу Павака, око три километра од аеродрома.

У обрачуну с талибанима погинуо је један полицајац, а један је рањен. 

Пет побуњеника погинуло је током јучерашњег напада ракетама и аутомобилима-бомбама на војни део међународног аеродрома у Пешавару, на северозападу Пакистана.

У нападу су погинула и четири цивила, а више од 40 људи је повређено.

Портпарол талибана Ахсанулах Ахсан је, у телефонском позиву агенцији Асошиејтед прес, преузео одговорност за напад, који је, како је рекао, извело 10 талибана.

Аеродром је затворен после напада, а јутрос је поново отворен.

Пешавар се налази у пограничној зони према Авганистану, где се налазе талибани и бројне базе терористичке организације Ал Каиде.

У граду су чести напади побуњеника, али је аеродром, који користе и ваздухопловне снаге и цивилне власти, јуче први пут био мета напада.

То је трећа већа војна база коју су талибани напали у претходних 18 месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи