Читај ми!

УН се повлачи из Сирије

Због погоршања безбедносне ситуације, Уједињене нације одлучиле да прекину активности и повуку део особља из Сирије. И Европска унија одлучила да активности сведе на минимум.

Портпарол Уједињених нација Мартин Несирки рекао је да је светска организација донела одлуку да прекине активности у Сирији и повуче део особља.

"УН ће за сада обуставити мисију", рекао је Несирки и додао да ће део особља бити повучен.

Због погоршања стања у Дамаску који владине снаге гађају са земље и из ваздуха, и Европска унија је одлучила да активности сведе на минимум.

"ЕУ је одлучила да због безбедносне ситуације своје активности у Дамаску сведе на минимум", рекао је портпарол високе представнице ЕУ Кетрин Ештон Мишел Ман.

Из Канцеларије УН за координацију хуманитарних питања објављено је затварање канцеларије у граду Алепу. "Безбедносна ситуација је постала веома тешка у целој Сирији, укључујујћи и Дамаск", рекао је Радхуан Нуисер из УН-а.

У Сирији је до сада било око 1.000 службеника УН, а у петак је на конвој УН код Дамаска отворена ватра, али нико није рањен.

Дан раније, такође у близини главног града Сирије, рањена су два аустријска војника када је пуцано на патролу УН-а.

Од марта прошле године, када су почели сукоби, у Сирији је погинуло осам припадника УН и 18 добровољаца сиријског Црвеног крста.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи