Нереди у Мексику

Око 100 људи повређено, а 92 демонстранaта je приведенo у нередима током и после инаугурације новог председника Мексика у главном граду те земље.

У нередима у Мексико Ситију повређено више од 100 људи, а 92 демонстранта су приведена, током и после свечаног преузимања дужности новог председника Мексика Енрикеа Пење Њета, саопштио је градоначелник главног града Мексика, Марсело Ебрард.

Како јавља агенција РИА Новости, инаугурација је праћена протестним акцијама опозиције која не признаје резултате гласања на изборима у јулу ове године, по којима је Пења Њето освојио 38,21 одсто гласова бирача.

Другопласирани Андрес Мануел Лопес Обрадор оптужио је Пења Њета да је купио најмање пет милиона гласова пред изборе.

Од суботе ујутро у близини зграде Конгреса избили су сукоби између демонстраната и полиције, а у мирнијој атмосфери одржан је митинг који је организовао Њетин противкандидат на изборима.

Група демонстраната која је изазвала сукоб с полицијом биће процесуирана у градском тужилаштву, рекао је градоначелник Ебрард, оптужујући оне који су нарушили јавни ред да су покушали да "дестабилизују стање у граду".

Тужилац Мексико Ситија Хесус Родригес тврди да су насилне акције "организовали анархисти", а да се сада води истрага о умешаности и чланова других група.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи