Читај ми!

Млеком на зграду Европског парламента

Незадовољни произвођачи млека протестовали испред седишта Европског парламента у Бриселу тражећи повећање откупне цене млека за 25 одсто. Млекари из шмркова прскали млеко по згради парламента и на полицију која је била опремљена за разбијање демонстрација.

Неколико хиљада произвођача млека из ЕУ тракторима је држало у блокади саобраћај испред седишта Европског парламента у Бриселу тражећи повећање откупне цене млека за 25 одсто.

Револтирани због ниске откупне цене, произвођачи млека су из шмркова прскали млеко по згради парламента и на полицију која је била опремљена за разбијање демонстрација.

Произвођачи тврде да је садашња цена млека нижа од трошкова производње због пада потражње на светском тржишту и пораста конкурентности. Они траже од европских власти да им обезбеде да цена млека мање зависи од колебања на тржишту.

"Политика нас заиста убија. То мора да се врло брзо промени на нивоу читаве Европе. Ако се овако настави, заиста ћемо упасти у велике проблеме", изјавио је за АП један од учесника протеста.

Када је последњи пут цена млека на тржишту пала тако ниско као што је сада случај, ЕУ је реаговала дајући произвођачима специјалну помоћ у износу од 280 милиона евра.

ЕУ сада ради на припреми потпуне измене заједничке пољопривредне политике, којом је стриктно утврђен начин производње и одређивања цена пољопривредних производа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи