Читај ми!

Самоубилачки напади у Авганистану

У серији самоубилачких напада у Авганистану погинуло 20 особа. Само у провинцији Хелманд у нападу на свадбену поворку убијено 10 људи, међу којима и једно дете.

Двадесет особа погинуло је у серији самоубилачких напада у Авганистану, саопштили су локални званичници.

У нападу у јужној провинцији Хелманд погинуло је 10 цивила у свадбеној поворци. Међу погинулима је једно дете, а седам особа је рањено, рекао је званичник безбедносног центра те провинције.

Бомбаш самоубица активирао је експлозив међу припадницима полиције у граду Кандахару. У нападу је погинуо један полицајац, а двојица су рањена, рекао је портпарол гувернера провинције Кандахар.

Пет војника је погинуло када је њихов конвој налетео на мину у источној провинцији Пагман, навели су званичници.

Два дечака су погинула приликом експлозије бомбе постављене на путу на југу Авганистана. Званичници су рекли да су бомбу поставили побуњеници и да су мета напада вероватно били припадници полиције.

Напади побуњеника на званичнике и полицајце учестали су отакако су међународне снаге почеле повлачење из Авганистана.

НАТО је почео са повлачењем војске почетком 2012. године. Тренутно на територији Авганистана има 104.000 војника, од којих 68.000 америчких. Све међународне снаге повући ће се из земље до краја 2014.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи