Читај ми!

Први блокиран налог на Твитеру

Твитер први пут блокирао неки налог на тој друштвеној мрежи, и то једне неонацистичке групе у Немачкој. Око 20 чланова групе "Бесерес Хановер" под истрагом због подстицања расне мржње и формирања криминалне организације.

Немачка полиција затражила је од Твитера да блокира налог неонацистичке групе "Бесерес Хановер" због подстицања расне мржње и формирања криминалне организације.

"У јануару смо најавили могућност да блокирамо неки садржај. То смо први пут урадили у Немачкој, једној групи", написао је на Твитеру правни саветник те друштвене мреже Алекс Макгиливри.

"Никада не желимо да блокирамо садржај, али је добро имати средства да то урадимо циљано и транспарентно", додао је заступник Твитера.

Макгиливри је објаснио да Твитер може повремено да повуче неки садржај из одређене земље ако добије циљани, директни захтев од надлежних власти.

Заступник Твитера објавио је писмо немачке полиције која је затражила од Твитера да блокира налог неонацистичке групе "Бесерес Хановер" која је забрањена 25. септембра.

Налог те групе и даље се види у Немачкој, али се могу прочитати само поруке постављене пре тог датума. У осталим земљама, поруке објављене после забрањивања те групе могу се видети.

Око 20 чланова групе "Бесерес Хановер" под истрагом је због подстицања расне мржње и формирања криминалне организације.

Група се сумњичи да је послала видео-поруку у којој прети регионалној министарки за социјална питања, која је турског порекла.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи