Читај ми!

Шеик Мухамед узвраћа оптужбама

Америчка влада је убила више људи него што се мени ставља на терет, а све у име националне безбедности, рекао Халид Шеик Мухамед пред војним судом у Гвантанаму, где одговара због организовања напада 11. септембра.

Један од главних организатора напада на САД 11. септембра 2001. године Халид Шеик Мухамед рекао је пред војним судом у Гвантанаму да је америчка влада убила више људи позивајући се на националну безбедност, него што се њему ставља на терет.

Шеик Мухамед је у среду, у припреми за процес, пред судом рекао да су Сједињене Америчке Државе одговорне за хиљаде и милионе убијених широм света.

Америку је оптужио да користи дефиницију националне безбедности, као што диктатори користе законе да би оправдали своја дела.

"Људи се убијају у име националне безбедности, муче се, држе у притвору, па чак и малолетна деца завршавају у притвору у име националне безбедности", рекао је оптужени.

"Ваша крв није од злата, а наша од воде, ми смо сви људска бића", додао је Шеик Мухамед.

Оптужени се у судници појавио у камуфлажном прслуку који је носио преко беле тунике, што је суд дозволио.

Мухамеду се, са још четворицом притвореника, суди за организацију и помагање терористичког напада 11. септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи