Читај ми!

Истрага против лидера руске опозиције

Покренута кривична истрага против Сергеја Удаљцова, лидера Фронта левице и још неколико опозициних активиста. Истрага је покренута после филма "Анатомија протеста 2" у којем је наведено да руска опозиција, у сарадњи с грузијским званичницима, припрема обарање владе.

Руски истражитељи покренули су кривичну истрагу против лидера Фронта левице Сергеја Удаљцова и још неколико опозиционих активиста због њихове наводне улоге у планирању масовних протеста.

Истражни комитет навео је у данашњем саопштењу да ће истрага проверити тврдње изнете у документарном филму који је почетком овог месеца емитовала телевизија НТВ блиска Кремљу. У филму је наведено да вође руске опозиције, у сарадњи с грузијским званичницима, припремају обарање владе.

Истражитељи су јутрос претресли куће Сергеја Удаљцова и његових родитеља, преносе светске агенције.

Истрага се води и против Константина Лебедева и Леонида Развозјајева.

НТВ је прошле недеље емитовала документарни филм Анатомија протеста 2, у којем се тврди да је Удаљцов с грузијским званичницима планирао немире у Москви. Лидер Фронта левице је те тврдње демантовао.

Удаљцов је пре недељу дана саслушан у Истражном комитету Русије због информација изнетих у филму Анатомија протеста 2.

"Немам шта да кријем, поновићу све оно што сам више пута говорио иследницима", казао је пред саслушање Удаљцов, кога су раније саслушавали поводом протеста на Болотном тргу у Москви 6. маја када је у сукобима демонстраната и полиције било повређених на обе стране.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи