Читај ми!

Строс Кан спасава ЕУ?

Некадашњи министар финансија Француске и бивши директор Међународног монетарног фонда и Доминик Строс Кан годину дана после афере са собарицом, враћа се у политички живот. Волео бих да поново будем укључен у велике међународне пројекте, с обзиром на моје знање, могао бих да променим животе многих људи, навео Строс Кан.

Бивши директор Међународног монетарног фонда и некадашњи француски министар финансија Доминик Строс Кан годину дана после афере са собарицом у Њујорку, враћа се у политички живот.

Кан се обратио свим члановима и симпатизерима свих странака, преко левичарски оријентисаног листа "Ле Поинт, преко интервјуа у десничарски оријентисаном "Ле Фигару", са циљем своје политичке рехабилитације.

"Волео бих да поново будем укључен у велике међународне пројекте, с обзиром на моје знање и компетентност, могао бих да променим животе многих људи, навео Строс Кан.  

У свом обраћању, Строс Кан је покушао да оправда своје развратно понашање, изјавом како је оргијање нормална појава у париском високом друштву, а он жртва своје наивности.

Када је био оптужен за силовање собарице прошле године, Строс Кан је у интервјуу на националној телевизији признао своје "морално посрнуће", али зато данас спремно оправдава своје поступке, јер сматра да свој приватни "сексуални живот може водити са ким год жели и како год жели".

"Постоји много места у Паризу на којима се организују забаве које заврше оргијама. Изненадили бисте се, када бисте знали ко су све учесници тих забава", истиче Строс Кан у интервјуу и додаје како је све то медијски линч против њега.

"Више немам никакве политичке одговорности, не обављам никакву јавну функцију, нисам осуђен ни у једној земљи, али сам жртва медијског линча и желим да то престане", поручује Строс Кан.

Међутим, бивши председник ММФ-а и даље не жели да говори шта се догодило у хотелској собу у Њујорку, када је оптужен за силовање собарице.

"Важно је да оно што се догодило у хотелској соби није било противзаконито, подсећа Строс Кан и додаје да су све за сводништво неистините.

Строс Кан и данас тврди да је однос у хотелској соби био добровољан, а да је приватна тужба собарице била само њен наћин да заради новац.

Француски суд одбацио је и оптужбе да је силовао белгијску проститутку у хотелу у Вашингтону 2010. године, а почетком новембра треба, биће донета одлука да ли че се теретити за сводништво и подвођење проститутки.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи