Читај ми!

Полиција заводи ред у фавелама

Полиција у Рио де Жанеиру преузела контролу над озлоглашеним фавелама Жакарежињу и Мангуињош. У операцији, чији је циљ преузимање контроли од насилних банди, учествовало 13 тенкова и око 800 полицајаца.

У озлоглашеним фавелама Рио де Жанеира, Жакарежињу и Мангуињош, полиција је преузела контролу, у настојању да поврати делове града које контролишу насилне банде.

Операција у којој је учествовало 13 тенкова и око 800 полицајаца у опреми за разбијање демонстрација, почела је пред зору, преноси Франс прес.

Полиција је саопштила да је ситуација засад мирна и да није било инцидената. Сиротињске четврти у Рио де Жанеиру, познате као фавеле, главни су центри за трговину дрогом у Бразилу.

У фавели Мангуињош распоредиће се специјална полицијска јединица која ће решавати проблеме везане за насиље и наркотике, док ће у Жакарежињу патролирати појачане, али регуларне полицијске јединице.

До сада је формирано 29 специјалних полицијских јединица у више од 170 локалних заједница, у којима патролира више од 6.770 специјалних агената.

Бразилске власти покушавају да "очисте" најопасније области у земљи у оквиру припрема за Светско фудбалско првенство 2014. и Олимпијске игре 2016. године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи