Читај ми!

Председник Мауританије рањен грешком

Мухамед Улд Абделазиз, председник Мауританије, лакше је рањен када је војна патрола грешком отворила ватру на колону возила у којој се налазио. Отпутовао је у Француску ради даљег лечења.

Председник Мауританије Мухамед Улд Абделазиз, који је јуче рањен, отпутовао је данас у Француску ради даљег лечења, јавила је агенција Ројтерс, позивајући се на мауританског министра за телекомуникације.

"Могу да потврдим да је председнички авион одлетео са аеродрома у Нуакшоту", рекао је Хамди Улд Махџуб британској агенцији.

Агенција Франс прес пренела је да се Абделазиз (55), пре полетања, обратио из болничке постеље становницима Мауританије, уверавајући их да је његова операција протекла успешно.

"Желим да умирим све грађане у вези са мојим здравственим стањем после инцидента који је грешком починила једна војна јединица", рекао је мауритански председник.

"Богу хвала, нема проблема", рекао је Абделазиз.

Председник Мауританије је рањен касно синоћ када је војна патрола отворила ватру на његов конвој, близу 40 километара од главног града те земље, Нуакшота.

Према непотврђеним медијским извештајима, Абделазиз је рањен или у руку или у стомак, а метак му је извађен у војној болници у Нуакшоту.

Бивши генерал на власт је дошао војним ударом из 2008. године, наредне године победио је на изборима а мандат му истиче 2014. године, подсећају агенције, додајући да га на Западу виде као савезника у борби против већег присуства Ал каиде у Сахари.

Абделазизова влада је предузела већи број војних операција на исламистичке базе у суседном Малију, пре него што је та земља подељена и у њеним деловима остале бројне наоружане групе повезане са Ал каидом.

АФП наводи да је, према неким изворима, Абделазиз био мета неколико неуспелих покушаја убиства испоставе терористичке мреже на Северу Африке - Ал каиде у исламском Магребу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи