Читај ми!

Председник Бундестага против проширења ЕУ

Требало би обуставити ширење ЕУ у непосредној будућности, рекао у интервјуу за лист "Велт ам зонтаг" председник немачког парламента Норберт Ламберт. Хрватска још није зрела за чланство у Унији, оценио Ламберт.

Председник немачког савезног парламента Норберт Ламерт рекао је у интервјуу за лист Велт ам зонтаг да се залаже за обуставу ширења Европске уније у непосредној будућности и оценио да Хрватска још није зрела за улазак у ову интеграцију.

"Након искустава са Бугарском и Румунијом, морамо озбиљно да схватимо најновији извештај Европске комисије о напретку. Хрватска очито још није зрела за приступање ЕУ", сматра Ламерт.

Делове интервјуа који ће сутра објавити недељник Велт ам зонтаг пренео је данас дневник Велт.

Ламерт је оценио да "у непосредној будућности ЕУ неће бити способна за даље ширење".

"Имамо да обавимо толико много хитних задатака у вези са консолидацијом ЕУ, да не би требало да допустимо да амбиције ширења уступе место нужној стабилизацији", рекао је Ламерт, политичар Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) канцеларке Ангеле Меркел.

Председник Бундестага је додао и да земље бивше Југославије имају перспективу уласка у ЕУ, али да претпоставке нужне за улазак морају да створе оне саме.

"При томе добре намере не смеју да замене доказане промене", истакао је Ламерт.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи