Читај ми!

Ослобођена једна чланица Пуси Рајот

Суд у Москви пустио је на условну слободу Јекатерину Самуцевич, чланицу групе Пуси Рајот, а потврдио двогодишње казне Надежди Толокоњиковој и Марији Аљехиној.

Московски апелациони суд ослободио је данас једну од три чланице руске панк групе Пуси Рајот, а потврдио двогодишње затворске казне за остале две.

Надежда Толокоњикова (22), Јекатерина Самуцевич (30) и Марија Аљехина (24) осуђене су 17. августа на по две године затвора због "хулиганства" и "подстицања верске мржње", пошто су у марту у цркви у Москви извеле панк молитву "Богородице ослободи нас Путина".

Председница апелационог суда наложила је да се одмах ослободи Јекатерина Самучевич, чија казна затвора је преиначена у условну казну, а да казне за друге две чланице остану непромењене.

Чланице групе биле су присутне у суду у Москви, седеле су иза стакленог зида иза својих адвоката.

Оне су данас у суду изнеле аргумент да је њихов перформанс у главној цркви у Москви у фебрауру био политичке природе и да се није радило о
нападу на веру.

Судија је одлучила да пресуда за Јекатерину Самуцевич треба да буде преиначена у условну казну, јер су њу чувари избацили из цркве пре него што је могла да учествује у извођењу перформанса.

Жалбени поступак почео је 1. октобра, али је одложен за 10. октобар пошто је једна од осуђених, Јекатерина Самуцевич, објавила да је променила адвокате, због неслагања с њиховом линијом одбране.

Случај групе Пуси Рајот поделио је руско друштво и изазвао осуду широм света. Чланице групе добиле су бројне подршке из иностранства.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи