Није било наговештаја напада у Бенгазију

Критике на рачун обавештајних агенција су неосноване, јер није било никаквих индиција да ће се догодити напад на амерички конзултат у Бенгазију 11. септембра, тврди директор америчке Националне обавештајне службе Џејмс Клепер.

Директор америчке Националне обавештајне службе Џејмс Клепер одбацио је критике због начина на који су обавештајне агенције одговориле на напад на америчко дипломатско представништво у Бенгазију и рекао да није било јасног упозорења пре тог чина.

Одбацујући тврдње републиканских посланика, Клепер је рекао да је наивно мислити да је влада могла брзо дати дефинитивно објашњење за прошломесечни напад на америчко конзуларно представништво у Бенгазију, када је убијен амерички амбасадор са још три запослена у конзулату, наводи АФП.

На конференцији о безбедности у Орланду, на Флориди, Клепер је протестовао због критика упућених на рачун његове агенције, које је видео у медијима док се враћао из радне посете Аустралији.

"Враћао сам се авионом у Вашингтон и читао медијске извештаје о томе како је национална обавештајна служба лоша, безнадежна, беспомоћна, неадекватна и нестручна зато што сам јавно признао да нисмо у првом тренутку имали сва сазнања о догађају који сам раније поменуо", изјавио је Клепер.

Шеф Националне обавештајне службе је додао да није било никаквих индиција да ће се догодити напад на амерички конзултат у Бенгазију 11. септембра, када је неколико дестина наоружаних нападача опколило дипломатско представништво и убило америчког амбасадора Криса Стивенса и још троје дипломата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи