Читај ми!

Џејмс Бонд на белом хлебу

Бивши британски шпијун у ИРА тужио послодавце, јер су га изневерили и напустили. Уместо обећане финансијске сигурности спава са пиштољем испод јастука и нема запослење.

Бивши тајни агент британске тајне службе МИ5 Рејмонд Гилмур тужио је своје послодавце због тога што су га напустили и изневерили. Гилмур се пре 30 година успешно инфилтрирао у редове Ирске републиканске армије, а сада живи под лажним именом.

Он тврди да му је служба МИ5 обећала суму од око 500.000 фунти, нову кућу, пензију и психијатријску помоћ, али да није испунила обећања, већ да је добио само скроман смештај и 600 фунти месечно током три године и да је сада без посла, пренео је АФП.

Гилмур, који живи у југоисточној Енглеској под лажним именом већ 30 година, био је и кључни сведок у судском процесу 1984. године који је пропао, а у којем је 35 републиканаца ухапшено у његовом родном граду Лондондерију, другом по величини у Северној Ирској.

"Бацио сам на колена припаднике ИРА у Дерију и спасао толике животе, а сада ме овако третирају, а ко зна како третирају агенте нижег ранга од мене", пожалио се бивши агент у изјави Би-Би-Си-ју.

Гилмур, како каже, живи у сталном страху да ће га неко убити и спава са пиштољем испод јастука, угроженог менталног здравља и без финансијске стабилности која му је обећана.

Он се жалио суду који разматра тужбе против британских обавештајних служби, а тужбу, како наводи, није поднео због новца, већ због тога што су га обавештајна и безбедносна служба издале.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи