Читај ми!

Експлозије у руском војном складишту

Недалеко од руског града Оренбурга, у близини границе са Казахстаном, експлодирало војно складиште са 4.000 тоне муниције. Нема погинулих, нити повређених.

Експлозија више од 4.000 тона граната у руском војном објекту близу границе са Казахстаном створиле су џиновске облаке дима и изазвале потресе тла у близини града Оренбурга.

Од последица експлозија дошло је од пожара на 15 хектара суве траве у околини, наводе ургентне службе, али ватра не прети насељима.

Градски званичници Оренбурга изјавили су да су гранате експлодирале у складишту залиха.

Иако жртве нису пријављене, ургентне службе у Оренбургу послале су 14 возила у војни објекат Донгуз и спремиле се за прихватање евакуисаних становника и могућих жртава.

Тамошња болница је првобитно саопштила да су четири особе повређене у експлозијама и да очекује да се тај број повећа. То је, међутим, касније дематовано.

Руски војни званичници покренули су истрагу, преноси агенција РИА Новости.

Истражитељи су послати на терен да би утврдили узрок несреће, коју војска класификује као "кршење правила руковања оружјем и опасним предметима", за шта је предвиђена највиша казна од две године затвора. Званичници су изјавили да би истрага могла трајати више од месец дана.

До експлозије различитих врста муниције, великим делом заостала из времена Совјетског Савеза, долазило је више пута током претходних година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи