Читај ми!

Трајни мир на Филипинима?

Влада Филипина пристала на прелиминарни мировни споразум са највећом побуњеничком групом.

Филипински председник Бенињо Акино Трећи изјавио је да је Влада Филипина пристала на прелиминарни мировни споразум са највећом побуњеничком групом.

Споразум предвиђа стварање новог аутономног региона на југу земље, где муслимани чине већину, преноси агенција Анадолија.

Прелиминарни споразум направљен је на основу карте о путевима у аутономној покрајини, којом ће управљати Исламски либерални фронт "Моро" и муслиманска мањина чија побуна већ 40 година потреса југ Филипина.

Након преговора са Малезијом очекује се потписивање споразума и у Манили, главном граду Филипина.

Током 40 година рата између муслиманске организације "Моро" и Владе Филипина страдало је око 120 000 људи, а два милиона људи остало је без својих домова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи