Читај ми!

Сеул, небо је граница

Јужна Кореја повећава домет својих балистичких ракета са 300 на 800 километара. Сеул је закључио уговор са Вашингтоном који ће омогућити јужнокорејским снагама да повећају домет својих ракета.

Сеул је закључио уговор са Вашингтоном који ће омогућити јужнокорејским снагама да повећају домет својих балистичких ракета, саопштено је из званичних извора.

Након овог договора, јужнокорејске ракете, које су до сада имале домет од 300 километара, покриваће целу територију Северне Кореје, али и део територије Кине и Јапана.

Саветник за националну безбедност Чунг Јунг-Ву рекао је да ће убудуће домет ракета износити 800 километара.

"Главни циљ је да се зауставе војне провокације Севера", рекао је званичник.

САД имају 28.500 војника на јужнокорејској територији и гарантују земљи "нуклеарни кишобран" у случају напада, а Сеул је раније прихватио да ограничи домет својих ракета како би се стишале тензије на Корејском полуострву.

Међутим, због нуклеарних амбиција Пјонгјанга, Сеул је почео преговоре о повећању домета својих ракета, па су преговори интензивирани након неуспелог лансирања севернокорејске ракете у априлу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи