Читај ми!

Штрајк "Еплових" компоненташа

Радници компаније "Фокскон" у Кини, која производи делове за "Еплов" Ајфон пет, штрајкују због одлуке управе да запослени раде на слободан дан због повећања квалитета производа. Управа компаније негира штрајк.

Више хиљада радника једне тајванске компаније у Кини која производи делове за амерички "Епл" ступило је у штрајк, саопштила је организација за заштиту права радника.

Запослени у фабрици тајванске компаније "Фокскон" у Џенгџоу у централној Кини, ступили су у штрајк када је управа компаније одлучила да повећа квалитет производа и затражила од запослених да раде и на слободне дане поводом кинеског националног празника.

Како се наводи у саопштењу кинеске организације за заштиту права радника, чије је седиште у Њујорку, радници Фокскона "трпе велики притисак".

Између 3.000 и 4.000 запослених ступило је у штрајк, додаје се из истих извора, али се не наводи колико укупно радника има у фабрици у Џенгџоу.

Управа "Фокскона" саопштила је, међутим, да та компанија у Кини ради неометано и негирала информације о штрајку запослених.

У фабрикама "Фокскона" у Кини последњих година забележено је више самоубистава. Прошлог месеца, у једној фабрици је избила туча између чувара и радника.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи