Читај ми!

Самит лидера десет земаља

На европско-медитеранском самиту на Малти лидери десет земаља разматрали су проблеме тероризма, безакоња, имиграције и дужничке кризе у Европи.

На маргинама самита састали су се председник Франуцске Франсоа Оланд, премијери Италије Марио Монти, Шпаније Маријано Рахој и Португала Педро Коељо, како би разговарали о кризи у еврозони.

Оланд је, на питање новинара да ли ће ЕУ помоћи Шпанији, рекао да не треба Унија, већ Шпанија да одлучи да ли ће тражити финансијску помоћ од Европе како би решила озбиљне финансијске проблеме.

Самит на Малти је требало да буде одржан 2011. године, али је одложен због политичких промена и протеста на северу Африке.

Премијер Малте Лоренс Гонзи је, отварајући самит, указао на дугорочни интерес процеса демократизације у Арапском свету.

"Преостало је много посла у постављању темеља за ново медитеранско партнерство", рекао је Гонзи новинарима.

Самит, који се завршава у суботу, називају и "пет плус пет", јер на њему учествују представници пет европских и пет северноафричких земаља - Малте, Француске, Италије, Шпаније, Португала, Туниса, Либије, Мауританије, Алжира и Марока.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи