Читај ми!

Девет жртава лавине у Непалу

У лавини на планини Манаслу у Непалу страдало је девет планинара а шесет се води као нестало. Десет планинара је спашено хеликоптерима.

Најмање девет планинара је погинуло, а шест нестало у лавини на једном врху на Хималајима, саопштили су данас званичници.

Полицијски званичник Басанта Бахадур Кувар рекао је да су нађена тела непалског водича и једног Немца, а да су пилоти спасилачких тимова угледали још седам тела на падинама планине Манаслу, у северном Непалу. Манаслу је осма највиша планина на свету.

Десет чланова екипе преживело је с повредама и пребачени су у болнице хеликоптерима, рекао је он.

Због погоршања времнеских услова данас није било могуће наставити претрагу из ваздуха, рекао је Кувар.

Екипу планинара су чинили и европски планинари, међу којима из Немачке, Италије и Француске, а у току је идентификација жртава.

Лавина се обрушила на планинарски камп на висини од 7.000 метара, док се екипа припремала за успон на врх, на висину 8.156 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи