Лавина однела 56 живота

У лавини у Авганистану настрадало 56 особа, међу којима има и деце, док се најмање 145 води као нестало.

У низу лавина које су захватиле забачена села на северозападу Авганистана погинуло је 56 особа, међу којима има и деце, док се најмање 145 води као нестало, саопштиле су локалне власти и званичници Уједињених нација.

Страхује се да међу несталима нема преживелих. Најтеже је погођено село Ширин Назем у коме живи више од 200 људи и које је данима било изоловано због снега.

"У области Шекај у којој се налази ово село пронађено је 50 тела, изјавио је представник владе Абдул Маруф Расех, а преноси АФП.

"Од 56 погинулих, 18 су жене, а остало су мушкарци и деца", рекао је редставник владе.

Званичници УН саопштили су да у наредним седмицама постоји опасност од поплава због топљења снега.

Фондација Ага Кан, Програм УН за храну и америчка амбасада су поклонили храну погођеним породицама.

Неки делови северозападног Авганистана су још неприступачни изузев путем из Таџикисана или хеликоптером, што компликује спасилачке напоре.

Ово је била најоштија зима у Авганистану у последњих 15 година, а протеклих недеља, због хладноће и снега, умрле су десетине људи. Због лавина само у провинцији Бадакшан, на северозападу земље, погинуло је више од 90 људи.

Хладноћа и невреме су нарочито погодили децу. У последња два дана у забаченим областима Бадакштана умрло је 35 деце, пошто су путеви били непроходни због снега, а у избегличким камповима на периферији Кабула умрло је 24 деце, саопштиле су власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи