Читај ми!

Аустријанцима смета хиџаб

Више од половине Аустријанаца сматра да велику препреку у интеграцији припадника исламске вере представља начин одевања, а поготово ношење мараме.

Исламска вера и боја коже за већину Аустријанаца не представља проблем за већу интеграцију имиграната у аустријско друштво, већ начин одевања, а поготово ношење мараме, показало је истраживање Друштва за социјалне науке.

Према резултатима истраживања, чак 67 одсто Аустријанаца сматра да одећа, пре свега ношење мараме, представља велику препреку у интеграцији припадника исламске вере.

Више од половине Аустријанаца, њих 52 одсто, проблематичним види "културално понашање, односно уопштено понашање" имиграната.

Мање проблематичном у интеграцији сматра се исламска вера, коју свега 33 одсто сматра великом препреком. Мањом препреком је сматра 40 одсто испитаних, а 24 процента мисли да то није никакав камен спотицања.

Такође, ни боја коже не игра велику улогу у прихватању имиграната и свега 29 одсто анкетираних је мишљења да то може бити велика препрека.

Аустријанци нису посебно задовољни интеграцијом имиграната. Чак 51 одсто тврди да интеграција само делимично функционише и нико није желео да каже да је она одлична, а свега 10 одсто је рекло да је добра.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи