Читај ми!

Неуништиви Берлускони

Милански суд је ослободио оптужби за подмићивање бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија. Број судских процеса против Берлусконија полако се смањује, пошто је ово тек једна у низу победа које је бивши италијански премијер извојевао у судници.

Суд у Милану одбацио је оптужбу против бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија након што је његов адвокат доказао да је случај застарео.

Берлускони је био оптужен да је подмићивао једног британског адвоката. Данашња судска пресуда тек је једна у низу Берлусконијевих судских победа.

Бивши италијански премијер се данас није појавио на суду, када је трочлано судско веће прочитало пресуду након два сата већања.

Берлускони је раније рекао да није крив за подмићивање адвоката, а тужилаштво је тражило затворску казну од пет година.

Оптужен је да је платио британском адвокату Дејвиду Милсу 600.000 долара за лажно сведочење у два судска процеса која су се током деведесетих година водила против њега, а у вези са пословањем његових компанија.

Милс је осуђен 2009. године за корупцију, али је пресуду поништио највиши италијански суд због застарелости случаја.

Према ранијој процени тужилаштва, овај случај застарева у јуну, али чак и тај временски оквир не би био довољан за два жалбена поступка која су потребна како би пресуда постала правоснажна. Одбрана је, међутим, тврдила да је случај већ застарео што је и доказала на суду.

Овај процес против Берлусконија у више наврата је прекидан због Берлусконијевих обавеза као премијера и током периода када је уживао имунитет.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи