Читај ми!

Нови снимак хаоса на "Конкордији"

Објављен нови снимак командног моста "Коста Конкордије", начињен око пола сата пошто је брод ударио у гребен код италијанског острва Ђиљо. Снимци откривају како је на броду расла тензија и на крају настао хаос.

Новообјављени видео-снимак командног моста "Коста Конкордије", начињен око пола сата пошто је брод ударио у гребен код италијанског острва Ђиљо 13. јануара, показује како је расла тензија међу одговорнима, укључујући "капетана кукавицу" Франческа Скетина, а на броду настао хаос.

За сада није познато ко је начинио снимак у трајању од девет минута, емитован у оквиру вести на италијанском Каналу 5, а истражитељи који испитују несрећу, у којој је 32 људи страдало, рекли су да ће га детаљно прегледати, јавила је агенција Франс прес.

При слабом осветљењу у просторији командног моста, црвена и бела светла на мониторима су једва видљива, али се назире како капетан и још десетак његових колега гледају у екране, телефонирају и консултују се, испрва прилично мирно, а затим са све више напетости пошто је јављено да у машинску салу продире вода.

"Мотори не реагују и у хаосу су. Овде је велика рупа кроз коју продире вода", чује се нечији глас на снимку.

Нешто касније капетану се обраћа друга особа, истичући да су путници сами почели да улазе у чамце за спасавање, на шта Скетино одговара: "Ок, то је у реду".

Затим се чује и како неко у паници пита: "Шта да радимо, шта да радимо?".

Тела 15 особа, од укупно 32 људи који су настрадали у бродолому "Коста Конкордије", још нису пронађена.

На броду се у време несреће налазило укупно 4.229 путника и чланова посаде.

Скетино, који је након трагедије прозван "капетан кукавица", налази се у кућном притвору, а прети му дугогодишња затворска казна ако буде проглашен кривим за изазивање бродолома, вишеструко убиство и превремено напуштање брода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи