Читај ми!

Ухапшени новинари таблоида "Сан"

Британска полиција ухапсила је пет новинара запослених у таблоиду "Сан",саопштила је компанија "Њуз корпорејшн". Ухапшено је и троје људи из полиције и министарства одбране.

Петоро уредника и новинара британског таблоида Сан, који је у власништву медијског магната Руперта Мардока, ухапшено је због потплаћивања полиције и званичника министарства одбране, саопштили су детективи и Мардокова компанија "Њуз корпорејшн".

Британска телевизија Скај њуз и други британски медији известили су данас да су се иза решетака нашли заменик главног уредика таблоида "Сан" Џеф Вебстер, главни репортер Џон Кеј, уредник за фото-секције Џон Едвардс, шеф спољне дописничке мреже Ник Паркер и новинар Џон Старџис.

Мардоков "Њуз корпорејшн", није желео да јавно потврди идентитете ухапшених. Поред петоро запослених у таблоиду, ухапшено је и троје људи из полиције и министарства одбране.

"Њуз корпорејшн" навео је да је полиција претресала куће петоро званичника таблоида Сан, али и просторије Мердокове корпорације, што би могло да доведе до продубљивања скандала са британским таблоидима који су у власништву тог магната из Аустралије.

У вези са истом истрагом прошлог месеца су ухапшена четири бивша и садашња новинара таблодида Сан, који је у Мардоковом власништву од 1969. године и који је сматран драгуљем у његовој медијској империји у Великој Британији.

Та империја се прошле године нашла на удару скандала са хаковањем мобилних телефона познатих личности, политичара, спортиста и других иза којег је стајао Мардоков други најтиражнији таблоид, "Њуз оф д ворлд" (News of the World).

Последица скандала било је гашење листа, а у вези са том афером и потплаћивањима до сада је ухапшена 21 особа међу којима су и бивша шефица Мардокове компаније "Њуз интернешенал", Ребека Брукс и бивши уредник таблоида "Њуз оф д ворлд" Енди Кулсон , који је био и шеф бироа за комуникације премијера Дејвида Камерона.

Полиција је потврдила да је до последњих хапшења дошло на основу информације коју је детективима проследио Комитет за стандарде управљања Мардоковог "Њуз Корпа" који је установљен да истражи наводне злоупотребе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи