Читај ми!

Ко је рекао "уништићемо Катар"?

Руски амбасадор при УН одбацио тврдње да је катарским дипломатама, током консултација о пропалој резолуцији о Сирији, рекао да ће збрисати њихову државу са лица земље. О наводној "ватреној" конверзацији известили арапски и француски медији. "То су лажи", рекао руски дипломата.

Пропаст резолуције о Сирији, који су ветом "убили" Руси и Кинези, престављала је прилично болан ударац за све потентнију катарску дипломатију, која је, после силних успеха у либијском конфликту, пожелела да сличну улогу одигра и у Сирији.

Са таквим планом се, на велику жалост Дохе, нису сложили Пекинг и Москва, па је силна енергија уложена у припреме резолуције против Башара ел Асада место уступила једнако жестоким нападима на Русију, пошто су арапски и француски медији оптужили Чуркина да је, током расправе, претио уништењем Катара.

"Упозоравам вас да се не усудите да уложите вето", рекао је, наводно, неименовани арапски дипломата Чуркину током расправе, на шта му је Рус одговорио: "Уколико наставите да ми се обраћате тим тоном, сутра неће постојати ништа што сада зовете Катар".

"То је лаж", рекао је Чуркин на конференцији за новинаре у Њујорку, наводећи да је резолуцију о Сирији, суштински, уништила журба, јер би после још неколико дана преговора "вероватно" била усвојена.

Уместо те резолуције, наводе извори на Ист Риверу, представници Арапске лиге ће, највероватније покушати да "прогурају" нову, у којој би небо изнад Сирије било проглашено зоном забрањених летова, што неодољиво подсећа на ескалацију сукоба у Либији, на шта ће Русија и Кина тешко пристати.

 

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи