Читај ми!

Европски минус у Африци

Хладни талас из Европе стигао чак до Либије. Град Гаријан, 70 километара од Триполија, прекривен снегом, што не памте ни најстарији грађани. Снег пао и у Алжиру.

Готово да нема европске земље која се последњих дана не мучи са рашчишћавањем снега, спасавањем угрожених и промрзлих и снабдевањем енергентима. Ледени талас у Европи однео је 389 живота.

Међутим, хладни талас из Европе стигао је чак до Либије. Град Гаријан, 70 километара од Триполија, потпуно је прекривен снегом, што не памте ни најстарији грађани.

Саобраћај у граду је успорен, а најтеже су погођени улични продавци и војници нових либијских власти који на улицама обезбеђују мир.

Снег је пао и у Алжиру, а од хладноће живот је изгубило 25 људи.

Истовремено, Италија је почела да примењује хитне мере како би се обезбедило грејање стамбених објеката у тој земљи због смањеног снабдевања руским гасом.

Неким италијанским термоелектранама наложено је да троше нафту уместо метана, а најављено је и смањено снабдевање гасом неких индустријских постројења.

Будући да су и температуре у Русији тренутно веома ниске, руски гасни гигант "Гаспром" смањио је испоруке тог енергента Европи.

Званични Рим је у последњих неколико дана већ повећао увоз гаса из Алжира и северне Европе.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи