Силом до мира

Војна и економска сила су једини гарант Израела за мир и безбедност, ракао Бењамин Нетанијаху.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је да су економска и војна сила једини гарант Израела за мир и безбедност, имајући у виду најновији развој догађаја у Сирији и Ирану.

"У последњих неколико дана подсетили смо се у каквом суседству живимо", рекао је Нетанијаху на седници владе. "У таквом региону једина ствар која осигурава егзистенцију, безбедност и просперитет је сила", нагласио је Бењамин Нетанијаху.

Нетанијаху је најавио да ће Израел наставити да гради "војну, економску и социјалну моћ", јер је то "једина гаранција за мир и, такође, једина одбрана, ако мир пропадне".

"Чули смо изјаве владара Ирана о уништењу Израела, видели смо како сиријска армија масакрира сопствени народ, видели смо друге инциденте крвопролића", рекао је израелски премијер, мислећи на говор иранског врховног вође ајатолаха Али Хамнеија у петак и масовна убиства цивила која је починила сиријска армија.

У обраћању преко телевизије Хамнеи је описао ционистички режим као "канцерогени тумор који се мора одсећи и уз божју вољу ће се то десити", пренеле су агенције.

"Од сада ћемо подржавати сваку групу каја ће се борити против ционистичког режима", рекао је ирански лидер. Та изјава дата је у тренутку појачаних спекулација да Израел разматра ваздушне ударе на иранска нуклеарна постројења.

Израел је, како се верује, једина нуклеарна сила на Блиском истоку, мада то њени лидери никада нису ни потврдили, ни порекли.

Сирија, која је сусед јеврејске државе, у међувремену је доживела један од најкрвавијих викенда од почетка побуне против режима председника Башара Асада и опозициони активисти јављају да је више од 200 цивила погинуло у граду Хомсу.

"У нашем региону разни лидери немају моралних ограничења, већ убијају своје суседе или сопствене људе", рекао је Нетанијаху.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи