Читај ми!

Сукоби, сузавац и нове жртве

Најмање 12 особа погинуло на тргу Тахрир у Каиру у сукобима полиције и демонстраната, пошто је насиље на стадиону у Порт Саиду прерасло у нову политичку кризу у Египту. Полиција поново бацила сузавац на демонстранте.

Сукоби демонстраната и полиције у Каиру не јењавају. На тргу Тахрир погинуло је 12 особа, где се окупило више стотина људи, јавила је агенција Ал Џазира.

Учесници демонстрација су и данас затражили да Врховни војни савет преда државу у надлежност цивилним властима. Такође, је затражено кажњавање одговорних за смрт 74 људи после фудбалске утакмице у граду Порт Саиду.

Демонстранти су тражили и спровођење реформи у оквиру полиције, коју оптужују да није учинила довољно како би спречила насиље на стадиону у Порт Саиду.

Према изјавама учесника протеста, полиција је као и претходних дана данас бацила сузавац на демонстранте који су били окупљени близу министарства.

Протести су и јуче такође одржани у Каиру и Суецу. Један представник полиције је данас изјавио да је у Суецу погинуло петоро људи.

Агенција Франс прес јуче je јавила да је у Каиру умрло двоје демонстраната од последица гушења од сузавца.

Демонстрације у египатским градовима почеле су пошто је 74 људи погинуло после фудбалске утакмице у граду Порт Саиду. Насиље на стадиону у Порт Саиду прерасло је у нову политичку кризу у Египту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи