Читај ми!

Митинзи за и против Путина

На температури од минус 20 у Москви одржана два митинга - један за премијера Путина са преко 100.000 људи, и један против Путина са око 50.000 људи.

У Москви је одржан митинг подршке кандидатури Владимира Путина у коме је учествовало око 100.000 људи, а противници су одржали митинг против премијера Путина и на њему се окупило око 50.000 људи.

На митингу подршке Путину и Русији под називом "Митинг патриотских снага", организатори  сакупило се према тврдњама организатора 138.000 људи. Митинг се одржаo на Поклоној гори у западној Москви. Учесници су  узвикивали пароле подршке Путину.

На митингу "За поштене изборе" на Блатном тргу, који су организовали противници политике Владимира Путина, прочитана је резолуција у којој се тражи реформа политичког система у Русији, а грађани позивају да на предстојећим председничким изборима не дају ниједан глас актуелном премијеру и кандидату за председника Владамиру Путину.

У резолуцији, коју је окупљенима на митингу "За поштене изборе" прочитао опозиционар Владимир Ришков, захтева се хитно ослобађање, како се наводи, политичких затвореника, поништавање резултата децембарских избора за Државну думу, оставка председника Централне изборне комисије Владимира Чурова и истрага његове активности.

Траже се и регистровање опозиционих партија, реформа политичког система и "спровођење превремених, слободних и поштених парламентарних и председничких избора".

Агенција Итар Тас јавља да је протест "За поштене изборе" организован и у Петрограду и да се на њему окупило преко 10. 000 људи.

Власти Москве оба митинга третирају као предизборне активности и саопштавају да је данас на улицама главног града Русије било више од 200.000 људи.

Температура у Москви данас око поднева била је минус 20 степени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи