Читај ми!

Осмакац осуђен за тероризам

Сами Осмакац, косовски Албанац са Флориде, проглашен кривим за планирање самоубилачког терористичког напада у Тампи. Могућа казна доживотна робија.

Косовски Албанац Сами Осмакац (25), који живи на Флориди, проглашен је кривим за планирање самоубилачког терористичког напада. Порота је прихватила тврдње Федералног истражног бироа о Осмакчевим и он је сада суочен за доживотном казном затвора.

Осмакац је ухапшен 7. јануара, после вишемесечног праћења, током којег је установљено да је набављао заставе Ал Каиде, као и да је покушавао да набави оружје и експлозив за извођење самоубилачког напада.

Ухапшен је када је посредством агента ФБИ покушао да набави оружје, односно "калашњиков", "узи" и прслук испуњен експлозивом.

План је, како наводи ФБИ, био да истовремено детонира неколико аутомобила-бомби, потом пуца по пролазницима, да би се на крају и сам разнео. Потенцијалне мете су му били ноћни клубови у Тампи и оперативни центар локалне полиције.

Порота је утврдила и да је крив за поседовање нерегистрованог аутоматског оружја.

Чланови муслиманске заједнице из Пинелас Парка, где је Осмакац живео, кажу да је имао радикалне ставове који немају везе са њиховим, пренели су амерички медији.

Осмакчева породица, после његовог хапшења, тврдила је да је Сами недужан и да се против њега води прогон због његове вере.

Осмакац је повремено посећивао Косово, где има родбину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи