Читај ми!

Упоришта екстремиста на мети

Војни авиони бомбардовали упоришта екстремиста у Пакистану, убијен 31 побуњеник. Убијен и регионални лидер талибана.

Пакистански војни авиони бомбардовали су два различита упоришта екстремиста дуж авганистанске границе и убили 31 побуњеника, саопштили су безбедносни пакистански званичници.

Ваздушни напади догодили су се у пограничним пакистанско-авганистанским регионима Курам и Оракзаи, потврдили су пакистански званичници Ваџид Кан и Амир Гулом и додали да су напади уследили после сукоба између војника и екстремиста око стратешко важног планинског превоја у региону Курам када је убијено преко 60 људи, пренела је агенција АП.

Пакистански авиони гађали су положаје екстремиста у области Џоги у региону Курам и убили 12 припадника пакистанске побуњеничке организације Техрик-е-Талибан Пакистан (ТТП) и шест Узбекистанаца.

Гађајући оближњу област Мамозаи у региону Оракзаи убили су још 20 побуњеника и два њихова команданта, преноси Ројтерс.

Један од убијених команданата је пакистански регионални талибански лидер Моин уд Дин, јавља АП, а британска агенција наводи да су погођена упоришта команданата ТТП-а Мулах Туфана и Мулви Моинудина и да су она уништена, а да је Моинудин убијен.

Подаци пакистанске војске нису проверени из других извора, а пакистански побуњеници често имају замерке на званичне извештаје Војске о броју жртава у њиховим редовима, наводи Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи