Читај ми!

Руси наоружавају Американце

Полицајци у САД ускоро ће добити нове пушке. Реч је о сачмарама "сајга-12" познатог руског произвођача "Ижмаш". Прве испоруке су већ на путу, рекао генерални директор руске фирме Максим Кузјук.

Руска фабрика оружја "Ижмаш", творац легендарног "калашњикова", постала је снабдевач америчке полиције полуаутоматским сачмарама "сајга-12".

Уговор између полицијских снага САД и руског произвођача потписан је на сајму оружја у Лас Вегасу пре неколико дана.

"Прве испоруке пушака 'сајга-12' америчким снагама безбедности већ су спроведене", рекао је генерални директор "Ижмаша" Максим Кузјук.

Руска фирма је потписивањем уговора у Лас Вегасу добила екслузивна права извоза на америчко тржиште, а договорено је да се у будућности прошири палета производа које би САД увозио од руских фирми, попут класичних модела пиштоља и пушака.

"Потписивање уговора за нас је надахњујуће. Мислимо да ће пошиљке до краја године порасти 20 одсто", каже Кузјук.

Без преседана

Портпаролка руске фабрике Елена Филатова истакла је да то оружје "до сада није продавано полицији неке стране земље и да су прве испоруке оружја без преседана".

"Сајга-12" је полуаутоматска сачмара тешка 3,6 килограма и дугачка више од 1,1 метра, а намењена је блиској борби и отпорна на било какве климатске услове.

Пушка је направљена по моделу чувене пушке "АК-47", такозваног "калашњикова", и веома је поуздана.

Због система аутоматског репетирања поседује велику зауставну моћ и показала се као идеална за блиску градску борбу и полицијске потребе.

Систем аутоматског репетирања базиран је на коришћењу енергије гасова које производи сваки испаљени метак односно патрона.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи