Читај ми!

Протест комуниста у Москви

Око 4.000 људи окупило се на Мањежном тргу у Москви на мирним протестима у организацији Комунистичке партије. Лидер те странке Генадиј Зјуганов затражио оставке чланова Централне изборне комисије и њеног председника Владимира Чурова.

Комунистичка партија одржала је митинг на Мањежном тргу у Москви пред око 4.000 присталица који су протестовали због резултата парламентарних избора од 4. децембра и победе Јединствене Русије.

Лидер комуниста и њихов кандидат за предстојеће председничке изборе Генадиј Зјуганов затражио је оставке свих чланова Централне изборне комисије именујући њеног председника Владимира Чурова као најодговорнијег за "фалсификовање изборних резултата", преноси Итар тас.

Комунисти су најавили да ће тражити да шести сазив Државне Думе који ће званично почети да заседа 21. децембра формира парламентарну комисију која би требало да истражи чињенице о "изборним фалсификатима".

Поред тога, лидер комуниста обећао је да ће, уколико победи на предстојећим председничким изборима, поништити резултате парламентарних избора и расписати нове. 

Учесницима скупа обратио се и један од лидера странке Праведна Русија Дмитриј Гутков који је подржао захтев за оставку Чурова и позвао комунисте да обједине захтеве и заједно наступе на опозиционом протестном митингу "за часне изборе" у суботу 24. децембра у Москви, када се очекује долазак око 50.000 људи.

Данашњи мирни скуп на којем су се виориле заставе КП и Совјетског Савеза, завршен је после пола часа, истовремено са почетком снежне мећаве која је у рано поподне захватила Москву.

Комунистичка партија освојила је око 20 одсто гласова на изборима, највише после Јединствене Русије која је освојила 49,4 одсто.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару