Читај ми!

Асад: Не убијамо народ

Само луд човек могао би да нареди да се пуца на народ, рекао сиријски председник Башар ел Асад. Могуће је да су припадници сиријских оружаних снага направили "неке грешке", поручио је сиријски председник.

Сиријски председник Башар ел Асад негирао је у интервјуу америчкој ТВ станици Еј-Би-Си да је на било који начин одговоран за смрт хиљада учесника демонстрација које у Сирији трају од марта. Асад је рекао да би само "луд човек" могао да нареди да се пуца на народ.

Асад је рекао да је могуће да су припадници сиријских оружаних снага направили "неке грешке", али је и додао да "постоји разлика између политичке репресије и одређених грешака које почине представници власти".

Башар ел Асад је нагласио да сиријским оружаним снагама никада није издато наређење да убијају народ и буду насилни.

На питање новинарке Барбаре Волтерс на шта је мислио када је рекао да је реч о погрешном схватању ситуације у Сирији, Асад је одговорио: "Ми не убијамо наше људе, наш народ. Нико их не убија. Ниједна влада у свету не убија свој народ, осим ако је у питању луда особа".

"Ја сам, као председник, дошао захваљујући подршци народа. У овој држави није могуће да било ко изда наређење да убија", нагласио је сиријски председник.

На питање да ли се осећа кривим, Асад је одговорио да је учинио све како би заштитио народ.

"Не могу да се осећам кривим, јер сам учинио најбоље што сам могао. Жалите за онима који су изгубили животе, али не можете да осећате кривицу, јер ви нисте убијали људе", каже Асад.

Портпарол Стејт департмента Марк Тонер, реагујући на Асадов интервју, рекао је да сиријски председник "или нема никакве везе са реалношћу или је луд".

Тонер је поновио став Сједињених Америчких Држава да је Башар ел Асад изгубио сваки легитимитет и да би требало да сиђе с власти.

Председник Сирије рекао је да не верује у истинитост података Уједињених нација према којима је од марта, када су почели нереди у Сирији, погинуло 4.000 људи. "Ако осетим да подршка народа опада, ја ћу отићи", нагласио је Башар ел Асад.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару