Читај ми!

Ухапшен један од босова Каморе

Полиција у италији ухапсила боса мафије Камора Микелеа Цагарију који је 16 година био у бекству. Он је нађен у тајном бункеру у близини Напуља.

Италијанска полиција ухапсила је Микелеа Цагарију, који се сматра вођом моћног клана "Казалеси", који делује у оквиру мафијашке мреже "Камора".

Цагарија је 16 година био у бекству, а нађен је у тајном бункеру у близини Напуља, јавили су италијански медији.

"Камора" је углавном активна око Напуља, на југу Италије. Та организација има међународну мрежу која зарађује на милијарде евра и која је посебно моћна у трговини дрогом и намештању јавних тендера.

Поред "Каморе", у Италији делују још три велике мафијашке мреже: сицилијанска "Коза ностра", "Сакра корона унита" из покрајине Апуља на југоистоку земље и најјача калабријска "Ндрангета".

Сицилијанска "Коза ностра", која је дуго времена била најмоћнија у Италији, настала је средином 19. века на Сицилији. Касније се проширила на источну обалу САД када је крајем 19. века велики број Сицилијанаца емигрирао у САД.

Чланови "Коза ностре" су се у САД углавном бавили поштеним послом, који је служио као покриће за друге незаконите. Њихов успон је почео у доба прохибције, односно забране точења или уопште коришћења алкохола у читавој САД.

Калабријски мафијашки клан "Ндрангета" преузео је водећи утицај у Италији од "Коза ностре", пре свега захваљујући превласти коју има на европском тржишту кокаина. Чланови тог мафијашког клана који делују на југозападу Италије контролишу трговину дрогом на подручју целе Европе, укључујући трговину кокаином из Јужне Америке.

"Сакра корона унита" из покрајине Апуља на југоистоку земље је четврта најзначајнија мафијашка мрежа, која је настала током 70-их година и углавном се бави трговином људима и дрогом, а повезана је и са руском и албанском мафијом и колумбијским нарко картелима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару