У школи код Чачка нико више не мисли о томе шта ће обући - сви носе исте блузе

Ученици основне школе ''Степа Степановић" у Горњој Горевници први су униформисани ђаци у школским клупама у чачанском крају.

На наставу долазе сви исто обучени. И у матичној школи у Горњој Горевници и у издвојеним одељењима у суседним селима, Милићевцима и Миоковцима. На тегет мајицама амблем чувеног војводе Степе Степановића по коме школа носи име.

''Прво нисмо били за то када смо сазнали да ћемо да носимо униформе а после с временом су нам се ваљда свиделе и навикли смо се на то па нам је сад овако да их носимо'', каже Николина Шишовић, ученица.

''Супер је прво када смо чули за униформе нико није био за то јер смо мислили да неће да буду лепе, али после смо их прихватили јер смо видели колико су лепи више се нико не вређа око одеће или ко како носи'', наводи ученик Петар Радовановић.

Шта ће обући када пођу на наставу ученици више немају дилему. О моди се не размишља, а у клупама су да вредно уче и да се друже.

''Мислим сви смо исти када овако гледамо и не разликујемо се ко носи коју марку и тако'', сматра Вања Перишић, ученица.

''Било ми је прво смешно видим сви носе исту униформу нас исту одећу и онда смо видели видели да сви смо једнаки и да није важно шта ми носимо него да смо сви једнаки унутра у себи'', каже Николина Пауновић, ученица.

Одлуку Савета родитеља да ученици буду униформисани, као што је пре више деценија било уобичајено, у школи су радо прихватили.

''Ми смо школа отвореног типа, отворени за сваку врсту добре сарадње, добрих идеја и драго нам је да изнедрена идеја која је потекла од родитеља и ученика је коначно и реализована 14. октобра'', каже Александра Јовановић, настваница српског језика и књижевности.

Модел и боју мајице коју ће свакодневно носити на настави ђаци су сами бирали.

''Сами су бирали и девојчице и дечаци били су укључени у одабир. Нама лично су се допале неке друге тунике међутим деца су желела тегет боју и испуњена им је жеља'', каже Александра Јовановић, настваница српског језика и књижевности.

Свих 140 ђака основне школе, старије од века, на настави су у истим мајицама, а школа у Горњој Горевници прва је у чачанском крају у којој су одлучили да се ђачке униформе врате.

субота, 26. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи