Читај ми!

Како је медицинска сестра из Сомбора спасила живот путнику у авиону

Двадесетогодишња Јована Лалић из Сомбора, на више од 10 хиљада метара, спасила је живот путнику, коме је позлило током лета изнад Немачке.

Враћајући се кући из Немачке за Србију, није ни слутила да ће доживети херојско искуство и спасити човеку живот. Када је путнику током лета позлило, медицинска сестра из Сомбора, одазвала се на позив стјуардеса за помоћ.

„Пришла сам, представила се, рекла своје занимање, оне су ми рекле да одмах приђем и да им помогнем, поставиле су већ биле електроде од дефибрилатора на човека. Ја сам пришла, пипнула сам пулс, погледала да ли дише и видела сам да нема знакове живота и рекла сам да морамо да започнемо реанимацију. То је трајало неких петнаестак минута до момента када смо принудно слетели у Минхен где је медицински тим ушао на задња врата и почела у неким стручнијим условима да санира повређеног, тј. Унесрећеног“, прича Јована Лалић из Сомбора.

До тог тренутка, Јована није ни била свесна оног што се десило. Приступила је прибрано, као професионалац.

„У том моменту су емоције биле преплављене од момента среће до забринутости, покушала сам да процесуирам шта се десило, јако пуно времена ми је требало да схватим. Људи су ми прилазили, захваљивали се. Ја у том моменту нисам била свесна шта се десило, док ми се полицијски службеник није захвалио испред целе Републике Немачке и њихове полиције, као и у име аероднома и тек тада сам доживела неки излив емоција и почела сам да плачем. Тада је цео авион упутио аплауз за посаду и мене лично и срце ми је било пуно“, каже Јована Лалић.

Пут до куће наставила је картом Бизнис класе, што је био знак захвалности авио компаније. Иако способна и пуна љубави за своју струку, тренутно је незапослена. Јованина највећа жеља је да се запосли на одељењу ортопедије.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи