Како су ђаци једне панчевачке школе испратили наставницу у пензију

Садашњи и бивши ђаци су, уз помоћ колектива Основне школе "Ј.Ј. Змај" у Панчеву, на посебан начин испратили своју наставницу Весну Гајић у пензију. Њен последњи час протекао је уз много емоција и изненађења, а место догађаја је била сала за физичко, јер је ту деценијама држала своје часове.

Када предајете физичко васпитање у школи скоро 40 година није необично да вам деца на опроштају при одласку у пензију поклоне лопту са потписима ђака. Тако је наставница Весна Гајић из Панчева започела свој последњи час. Изненађења су јој приредили садашњи и бивши ученици, у сарадњи са колегама. У посету су дошли представници прве и последње генерације, којима је била разредни старешина.

“Кад нас је видела на улазу, мислим да није могла ни да верује, обузеле су је емоције. Драго ми је што видим и њу, и школу, салу, ипак смо овде провели један од најлепших периода у животу, чак осам година”, каже Огњен Јелић, бивши ђак.

Владимир Глишић, такође бивши ђак додаје: “Част је и привилегија била да Весна, као млада, а изузетна особа и педагог, буде наша разредна. Памтимо је по томе што се апсолутно залагала за све нас и зато смо дошли да је још једном подржимо после толико година”.

Опроштај од омиљене наставнице деца су извела трчећи штафету и играјући моравац и ужичко коло, јер су на часовима, осим бављења спортом, учили и модерне и традиционалне плесове.

“Увек сам била са децом и много ми значи што је оволико деце било да ме испрати. Пуно ми је срце. Надам се да је мој радни век дао резултате, да сам оставила траг код свих генерација где сам предавала и радила”, истиче Весна Гајић, наставница физичког васпитања.

Дирљив је био и опроштај од колега, који изузетно цене њен рад.

“Посвећена у раду, апсолутно праведна, поштено је одрађивала сваки час, сваком детету је пришла на начин који је то дете захтевало као индивидуа”, наглашава Јелена Вукадиновић, учитељица.

Вероватно је жеља сваког просветног радника да буде испраћен уз толико пажње и љубави, као што је то доживела наставница Весна Гајић. Како је и сама рекла, тек треба да се навикне на мисао да одлази у пензију, а сигурно је да ће у њој уживати уз овако лепе успомене.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи