Читај ми!

Власотинце: Реконструисана кућа породице Шаровић, наставља се акција за опремање

Захваљујући помоћи Фондације "Ана и Владе Дивац", кућа социјално угрожене шесточлане породице Шаровић у Власотинцу добила је нови, лепши изглед. Међутим, неопходно је реновирати и унутрашњост куће, за шта је потребна подршка људи добре воље.

Пре 14 година Шаровићи су у Власотинцу купили помоћни објекат и претворили га у дом. Урушен кров тешко да би дочекао још једну зиму. Било је влаге, дувало је на све стране,смрзавали су се. Са новим кровом, столаријом и фасадом више неће стрепети од падавина и хладноће.

"Задовољни смо значи кров је био у веома лошем стању. Сад је у реду значи. Надам се да ће да буде и топлија зима зато што је и столарија била доста стара", каже Драгана Стојковић из Власотинца.

Драгана је Власотинчанка, а супруг Синиша је избеглица из Фоче. Имају четири ћерке. Најмлађа је напунила 2 године, а најстарија има 17 година. Са једном радничком платом једва састављају крај са крајем. Захвални су на донацији јер сами не би могли ништа да ураде.

"Супруга ради.Т о примање што иде за храну, за девојчице и то је. И ја кад одрадим исто то нешто мало што се докупи нешто. Има доста посла унутра да се ради. То је старо, доле је бетон, нема подова. Зидови су ољуштени, влага", наводи Синиша Шаровић, Драганин супруг.

Топли дом. То је поклон породици Шаровић од људи добре воље и Фондације "Ана и Владе Дивац".У обнову куће уложено је 890 000 динара. Само у овој години на сличан начин збринули су десетак социјално угрожених породица у Власотинцу.

"Мало помогли око реконструкције кућа, да ли смо куповали неке пећи за домаћинство, а 30 породица је добило боље снабдевање водом. Шта би волела овде да напоменем. Средства која смо прикупили за ову породицу то је од донаторских кутија које се налазе на аеродрому "Никола Тесла". То је значи сви ми заједнички кад остављамо онај мали ситниш у донаторске кутије то је ова кућа", каже Ана Кошел, директорка Фондације "Ана и Владе Дивац".

Навикнути на немаштину Драгана и Синиша никада се нису жалили. Други су за њих тражили помоћ која им је и те како неопходна и за уређење соба. Да, пре свега, девојчице не газе по хладном бетону.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи