Читај ми!

Врање: Слике Љиљане Стризе Трајковић у Галерији Народног музеја

"Интеракција" је назив изложбе слика ликовне уметнице Љиљане Стризе Трајковић из Врања, која после готово деценије поново излаже у свом родном граду. До сада је имала 17 самосталних изложби у многим местима у Србији, а ова је једна од најпосећенијих у Врању у претходних петнаестаак година.

"Интеракција" је назив изложбе слика ликовне уметнице Љиљане Стризе Трајковић из Врања, која после готово деценије поново излаже у свом родном граду. До сада је имала 17 самосталних изложби у многим местима у Србији, а ова је једна од најпосећенијих у Врању у претходних петнаестак година.

Визуелно атрактивне, слике привлаче пажњу због различитих боја и облика. Преовладава мотив цвећа које 'говори' или 'ћути', али свакако комуницира.

"Експресиониста сам, то се види по сликама, ја сам мењала формате, да се негде прилагодим, то су нека истраживања, заиста. Јесте нешто што је савремено сликарство, али морам признати да још има ту облика који могу да се препознају и то су неке моје радости, на тим сликама", каже ликовна уметница Љиљана Стризе Трајковић.

Љиљана Стризе Трајковић бави се сликарством и педагогијом дуже од три деценије. Наменски је радила слике за ову изложбу, да успостави интеракцију са публиком.

"Ово је неки природни наставак њеног рада, оно што она ради годинама кроз колорит, њено изражавање. Пошто се дуго знамо, и знам цео поступак, њену борбу за оно што жели да прикаже, и мислим да је ово врхунац овог циклуса", наводи Владимир Илић, ликовни уметник из Врања.

"Толико весело и свеже и лепо, да је невероватно", каже један посетилац.

"С обзиром на то да ја пратим изложбе, ово ми се веома свиђа, лепо је", наводи Врањанка.

"Феноменално, ја сам одушевљена, а и моја ћерка исто. Много јој се свиђају боје", утисци су посетилаца.

Изложба је изабрана на конкурсу Галерије Народног музеја Врање, уз финансијску подршку Министарства културе.

"Када су у питању овакве изложбе, једног овако специфичног ликовног изражаја, онда је нама велико задовољство и част, а и посластица за нашу публику", каже Маја Алексић, директорка Народног музеја Врање.

"Интеракција" је доступна публици у великој сали Галерије Народног музеја.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи