Читај ми!

Краљевски карневал у Бањи Ковиљачи угостио учеснике из 5 земаља региона

Једанаесту годину заредом Бања Ковиљача била је домаћин "Краљевског карневала" - фестивала маске, на ком су учествовале групе из земље и региона. У једном од најлепших паркова у земљи, уз музику и плес, забаваљале су се све генерације.

Плато испред дворца Кур салон у Бањи Ковиљачи био је позорница за фестивалске групе из 5 земаља региона. Њихови костими осликавали су дух традиције, екстраваганције, али и хумора.

"То нам је у крви да се маскирамо, ове године смо превазишли себе, маскирали смо се у легионаре и Цезара", наводи Влада Ћаћић, из Голубинаца.

Ђурђица Маргетић, из Ријеке каже да воле да носе позитиван дух: “Волимо било шта што је лепо, што може имати значење и може бити инспирација за леп живот то радимо и наравно уживамо у балу, уживамо у свему што радимо, узивамо у пријатељству које носи карневал."

"Били смо овде пре 11 година, онда смо били жабе, било је фантастично и сад смо се вратили. Има нас мало, али смо весели", наглашава Маријана Вајда, из Словеније.

"Краљевски карневал" специфичан је по јединственом амбијенту у ком се одржава - бањском парку због чије лепоте у Ковиљачу долазе туристи из целог света. На овом догађају било је више стотина учесника који су делили исти став - дух карневала не познаје ни границе, ни узраст.

Милица Кољева, из Македоније каже да су утисци одлични. “Мислим да је прелепо место и цела организација је заиста прелепа", каже.

"Карневали су дивни зато што не упознајемо само Србију, него и места у свим бившим земљама Југославије и одржавамо то неко заједништво”, истиче Илона Гојковић, из Херцег Новог.

Организатори истичу да им је циљ да Краљевски карневал постане једна од највећих туристичких атракција у том крају.

Иван Поповић, организатор "Краљевског каренвала" наглашава: "Један од мањих карневала који носи фантастично добру емоцију, фантастичну атмосферу и заиста смо презадовољни због свега тога".

"Сви ови људи који су маскирани, што из Бање, што гости који су дошли су уложили пуно емоције и љубави у те костиме које су правили, јер желе заправо да се представе на један леп начин", истиче Александар Васовић, члан борда Федерације европских карневалских градова.

Током карневалских дана, мештани Ковиљаче са радошћу дочекују своје госте који уживају у добром расположењу.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи