Зашто су једна Лесковчанка и Перуанац Јужну Америку заменили Србијом

Перуанац Педро Валдивиа Силва у браку је са Лесковчанком Сањом Банковић већ 14 година. Лиму су заменили Лесковцем и, кажу, нису се покајали. Педрове жеље су да омасови бразилски џију-џицу и да буде у екипи лесковачких добровољних ватрогасаца.

Упознали су се радећи на крузеру. Своју љубав Лесковчанка Сања и Перуанац Педро крунисали су браком 2010.године. Њихова ћерка Петра рођена је у Лими. Ужурбаност у вишемилионској перуанској престоници и влажна клима, која није пријала детету били су пресудни за пресељење у Лесковац. Сања је професорка енглеског језика, а Педро је завршио факултет за бизнис и администрацију. Раде од куће за стране компаније.

"Нема бриге кад сте овде. Све је близу, комотно је и до данас нисмо се покајали. Сви су нас питали -па зашто се враћате? Али, стварно неке ствари немају цену. Породица нема цену, сигурност, мање место, па чак је и Београд мање место у односу на Лиму, тако да нам је баш лепо овде и Петра је срећна", наводи Сања Банковић, из Лесковца.

С једног на други крај света дошли су пре 8 година. Упркос великим разликама у традицији, култури, начину живљење Педро се у Лесковцу брзо и добро уклопио. Омиљен је у друштву. Воли наше обичаје, храну, природу, срдачност.

"Породица, фамилија то је много битно овде, ја волим то. Волим пљескавице, храну, салату, све ја волим овде стварно. Људи су одлични за мене", истиче Педро Валдивиа Силва, из Лесковца.

Посвећен је породици, послу, али ужива и у спорту. Свакодневно је у кимону. Педро је мајстор бразилске џиудзице која, каже, јача дух и тело и контролише ум. Нема удараца и безбедна је вештина за децу.

"Ти научиш много за себе, Ти научиш како да радиш са притиском и добро је за кондицију", наглашава Педро.

На питање како се њој свиђа овај спорт, Петра Валдивиа Банковић, Педрова ћерка, одговара: “Супер, сјајно је”. Додаје да тата није строг тренер: “Не, по мало."

Педрово знање драгоцено је и лесковачким ММА такмичарима.

"Стварно добар један момак, вредан је и воли посао који ради. Помаже нам доста у клубу", истиче Александар Ђорђевић, тренер и ММА борац.

Обишли су свет, али им је у Србији најлепше.,Југ земље је Педру прирастао за срце. Жели да омасови џиуџицу у Лесковцу, али и да се придружи добровољном ватрогасном друштву. Деценију дуго искуство у гашењу пожара и те како ће значити.

 

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи