Азилу "Старо брдо" у Лапову потребна храна за животиње

Азилу "Старо брдо" у Лапову, код Крагујевца, потребни су храна и донације за педесетак животиња, колико их је ту збринуто. Овај азил постоји већ десетак година и финансира се искључиво од донације.

Апел за помоћ је пре недељу дана упућен преко друштвених мрежа. Потребно је пре свега сено за десетак коња, за наредних шест месеци, а за само два дана обезбеђене су количине довољне до средине јануара.

 

“За скоро 3,5 месеца смо успели да скупимо резерве за залихе у јако кратком временском периоду, баш због тога што нам се јавила један особа која жели да остане анонимна, која нам је донирала за читава два месеца, све остало су донације појединачних људи и неколико фирми које су уплатиле да кажемо неку релативно ситнију донацију у односу на фирме, али је то неки наш циљ да убудуће пробамо да анимирамо више правна лица у односно на физичка лица, зато што нешто што је правном лицу мала донација, за физичко лице је јако велика, а нама је огромна помоћ”, каже Виолета Јовић, Азил за коње “Старо брдо” у Лапову.

Која је и даље неопходна, како би за те племените животње било довољно хране до пролећа.

“Ове године смо као донацију добили један мањи камион којим можемо да превеземо сено. Тако да апелујемо на људе који имају вишак сена који им је остао или за који немају неку намену, а имају жељу да га донирају да нам донирају. Сад можемо и да дођемо да преузмемо сено што нам је раније било немогуће”, објашњава Жељко Иличић, Азил за коње “Старо брдо” у Лапову.

У Азилу “Старо брдо” све је на доборвољној, волонтерској бази. О 50-ак животиња, међу којима су коњи, магарци, свиње, биво, петлови, пси и мачке, током целе године брину Виолета и Жељко. Ништа им није тешко. Срећни они, а и животиње.

“Овде влада изузетна симбиоза свих чланова азила. Буквално, значи, петлови и пси једну заједно, мачке и пси спавају зајендо. Сви се заједно ту друже са коњима са биволом, тако да једна велика породица јендоставно и све нове животиње које дођу јако брзо бивају увучене у ту енергију што ми је јако битно и јако драго”, додаје Виолета.

Ту енергију могу да осете сви који их посете, јер, како кажу, то не може у потпуности да се доживи преко друштвених мрежа и медија.

“Да човек дође и стварно осети, да у исто време мази и пса и мачку, а док се петао вртио око њега, а коњ покушава да му отме шаргарепу из руке” истиче Виолета из Азила.

Због тога Азил за коње “Старо брдо” у Лапову неколико пута годишње организују Дане отворених врата, за све љубитеље животиња.

 

 

 

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи