Јасмини из околине Сурдулице потребна помоћ за операцију у Турској

Тридесетдвогодишња Јасмина Цветковић из Сувојнице код Сурдулице има карцином који је захватио више органа. Имала је неколико терапија у нашој земљи, али болест брзо напредује. Лекари у Турској предложили су јој операцију за коју је потребно око 90 хиљада евра. Живи у шесточланом домаћинству, само очух ради, и потребна јој је помоћ шире заједнице како би се што пре прикупио новац.

Осмех и позитивно размишљање - то је оно што Јасмина показује, без обзира на јаке болове које готово непрестано осећа. Болест је открила прошлог лета, после инфаркта плућа. Лекари су најпре сумњали на цисту.

"Отишла сам код гинеколога приватно, он је рекао можда је карцином, али да одрадимо тумор маркере и скенер карлице. Одрадили смо то, потврђен је карцином, морала сам биопсију да одрадим, али нисам могла у Сурдулици, већ у Нишу пошто сам примала фарин", каже Јасмина Цветковић, из Сувојнице код Сурдулице.

Потврђен је рак материце, јајника, који се проширио на бешику, и део дебелог црева. Јасмина је имала 28 зрачних терапија, пробала и брахитерапију, али без успеха. Наду за излечење дају јој лекари у Турској, где је за операцију и трошкове превоза потребно 90 хиљада евра.

"Каже да има наде и надамо се да можемо да сакупимо са организацијом "Хумано срце", да се прикупи, само да се спаси, да је гледамо поново насмејану стално", истиче Горица Станковић, Јасминина мајка.

"У кући живи шесточлана породица, од тога ради само њен очух, има и сестру и брата тако да се надамо да ће сви добри људи моћи да пошаљу макар једну СМС поруку са садржајем 215 на 2407, могу људи и уплатити преко девизних и динарских рачуна који су отворени преко фондације "Хуманост без граница" из Београда и надамо се да ћемо што пре уз помоћ вас, јаких предузетника, фирми, општина успети да сакупимо тај новац да Јасмина има нормалан живот”, наглашава Стефан Станковић, из Удружења "Хумано срце" из Сурдулице.

За Јасминино лечење у иностранству потребно је прикупити новац што пре, ко жели да помогне може да пошаље поруку 215 на 2407 или да уплати новац на наменске рачуне.

Јасмина Цветковић каже да је операција ризична: "Траје 24 сата, много је ризична, али с тим што морам да радим прво операцију плућа јер ту су ми нашли неку мрљу на левој страни, и сумњају на канцер, па морам да радим зрачење и хемиотерапију. Али надам се да је то од инфаркта плућа, надам се да није карцином”.

Јасмина додаје да се нада да ће успети, и наглашава да се не да. 

понедељак, 09. септембар 2024.
21° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару