Читај ми!

У Ваљеву - комшије у акцији за помоћ једанаестогодишњем Огњену

Станари ваљевског насеља Брђани, познати по бројним хуманитарним акцијама за помоћ у лечењу својих комшија, прикупљају новац за шести третман матичним ћелијама у Турској за једанаестогодишњег Огњена Пантелића, који још није проговорио. На путу до манастира Острог подржаће бициклисту хумнитарца, Николу Томића, у намери да за Огњена тај пут превали за 24 сата.

Једанаестогодишњем Огњену Пантелићу из Ваљева шести третман матичним ћелијама у Истамбулу требало би требало би да буде урађен до краја септембра. За то је потребно 13 000 евра. Комшије из Брђана активно прикупљају новац од почетка лечења.

"Прогнозирају после шесте да би требало и говор већ да креће својим током, да почиње нешто да прича. Огњен се овако већ у неком периоду и смирио доста, није агресиван као што је био пре, доста је мирнији, послушнији. Ми са нашим примањима и могућностима то не би могли да приуштимо без њих", наводи Ђорђе Пантелић, Огњенов отац.

Бициклиста-хуманитарац, Никола Томић, за Огњена ће возити бицикл до манастира Острог за дан и ноћ. Биће активан на друштвеним мрежама како би подстакао хумане људе да се укључе у акцију. Један од начина је смс порука 1557 на 3030.

"Треба да се захвалимо Богу на свему што нам је дозволио и допусти да можемо да урадимо и да послужи време и да изгурамо сваку акцију до краја. Богами, траје припрема два до три месеца. Дошли смо на идеју да изнајмимо аутобус са 60 места, како би било лакше да путују, да уживају, да се дружимо", истиче Никола Томић, бициклиста-хуманитарац из Ваљева.

Породица Николу подржава од 2019. године када је почео да вози да би помагао оболелој деци. А на недељну Литургију на Острогу за њим ће доћи и бројне комшије да се помоле за Огњеново здравље и успешно лечење.

"Ту смо да помогнемо сваком коме можемо да помогнемо, колике су наше могућности. Нису оне велике, али се отварају стално неке нове могућности, нове прилике. Јављају се људи, долазе, прилазе и препонаје то што радимо", наглашава Саша Живановић, из Ваљева.

За емпатију станара Брђана у Ваљеву прочуло се у Србији. А бициклиста Никола Томић, у хуманитарним акцијама, годишње превали око 9.500 км и верује да је на добром путу.

петак, 06. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару