У Алексинцу измештене две кладионице које су биле у близини школе

Кладионица и слот клубова, чини се, све је више и углавном су на атрактивним локацијама. У Алексинцу  две кладионице  измештене су током лета из самог центра града због близине школе.

Кладионица и слот клубова, чини се, све је више и углавном су на атрактивним локацијама. У Алексинцу  две кладионице  измештене су током лета из самог центра града због близине школе.

Основна музичка школа у Алексинцу смештена је у згради Дома културе у самом центру града. Са почетком ове школске родитељи деце  која похадјају ту школу имају бригу мање.

“Као и сваком родитељу и мени је битно да кладионица буде даље од школе јер деца су то, повуче их да сврате, да пробају и настају проблеми и у породици и у друштву” каже Слободан Богосављевић, отац ученице ОМШ у Алексинцу.

Кладионице су на доскорашњим локацијама биле 10-ак година, док је Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић“ на истој адреси много дуже.

“Основна музичка школа постоји више од пола века , тачније 57 година. Ово је 57. генерација коју смо уписали” истиче Братислав Младеновић, директор ОМШ „Владимир Ђорђевић“ у Алексинцу.

Грађани Алексинца забринути су због тога што су кладионице атрактивне за децу:
“Најпаметније што су могли да ураде. По мени. Као мајка, бака најпаметније. Требало је још када. Видела сам како девојчица оставља другарицу и иде у кладионицу. Ван памети! Ја не могу да схватим”.

Сагласни су грађани у томе да треба да буду што даље од школа како ученици не би имали времена за игре на срећу током школског одмора


“Одлука је дефинитивно добра. Нисам страствени кладионичар, али знам за појаву да се деца кладе. Малолетници чекају  напољу да им неко уплати тикет” додају.

По закону, особама млађим од 18 година забрањено је учешће у играма на срећу.

“Управа за игре на срећу која је у саставу Министарства финансија је наложила исељење тих кладионица. Иначе, Законом о играма на срећу је предвидјено да удаљеност кладионица и аутомат клубова мора да буде најмање 200м од образовне установе-основних и средњих школа” објашњава Ташана Јевтић, начелница Одељења за друштвене делатности општине Алексинац.

Одллука о исељењу донета је након пријаве грађана.

среда, 04. септембар 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару