Хоће ли бити плазме

Након пожара, који је нанео велику штету постројењима и производним погонима пожаревачке фабрике кекса, компанија Бамби обавестила је потрошаче да у наредном периоду може доћи до проблема у дистрибуцији њихових производа. То може утицати на свакодневицу домаћинстава у Србији јер су генерације стасале уз плазму.

Иако је Компанија Бамби најавила могућу несташицу својих производа први пут за шест деценија постојања, Пожаревљани су уверени да производњу Плазме ништа не може зауставити. А како и доликује, готово свака породица има и своје залихе.

“Биће плазме, нема ни говора, они ће да се изборе да буде плазме. Не увек било и увек ће да буде”.

“Ја сам се снабдела већ. Не смем да кажем колико. Два и нешто килограма. Нема бака више пара. Наша плазма ради од шездесет и неке године, ја сам била мала. И нека се адаптирају погони и нека им са срећом”.

“Плазму користи мој муж 34 године, шећераш је 34 године. Тражим, нигде је нема, ево сад сам дошла овде”, кажу Пожаревљани.

Деца обожавају плазму, поготово беба. И ми одрасли волимо плазму, сви смо порасли уз њу. Купујемо стално, тако да имамо залихе код куће, али биће нам жао ако је не буде по продавницама”, кажу анкетирани грађани.

Сва радна места су сигурна, поручују из компаније. Са друге стране, запослени су уједињени да помогну у опоравку, па им није тешко да привремено раде и у производним погонима у Параћину.

"Ја сам на позицији пекача”, каже Јадранка Гајић, запослена. “Кад буде дошао ред на мене, наравно да ћу да идем. Морамо да будемо солидарни у овим тешким временима".

Проблеми у производњи, сада су видљиви и у продавницама.

Богдан Радошевић, продавац истиче: "Имамо плазму у мањим паковањима, али имамо несташицу највећег паковања плазме већ недељу дана. Пре су највише куповали велику, а сада питају да ли има велика, па кад виде углавном не узму ниједну."

У Пожаревцу тренутно ради само мањи део производног погона који није био захваћен пожаром. Производња ће поново достићи пуни капацитет, када буде завршена санација и обнова производних линија које су у току.

"Ми ћемо наставити да инвестирамо, инвестираћемо још више у изградњу, реконструкцију, али и у развојне и производне капацитете, док ће Бамби тим посвећено радити на изналажењу најоптималнијих решења, како би се што пре вратили пословању у пуном обиму", истиче Драган Стајковић, генерални директор компаније "Бамби".

Бамби је понос Пожаревљана и једини који није престајао са радом када је пропала готово цела овдашња индустријска зона. Зато и деле бригу за његову будућност.

петак, 23. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару